
УДОБРЕННЯ ВИНОГРАДНИКІВ
Максимальне нагромадження в рослинах азоту збігається із закінченням росту вегетативних органів, а фосфору і калію — з періодом технічної стиглості ягід винограду. Наприклад, 75% азоту, що його споживає рослина за вегетацію, припадає на період від розпукування бруньок до цвітіння, 20% – від цвітіння до початку достигання грон і 5% – від збирання врожаю до настання зими. У різні фази росту і розвитку виноградної лози споживання головних елементів живлення відбувається в різних співвідношеннях: частка азоту від загальної суми NPK до кінця вегетації знижується, а калію – зростає. Причому наприкінці цвітіння частка азоту різко зменшується, знову зростає в період інтенсивного росту ягід і потім знижується до кінця вегетації. Зміна частки надходження калію завжди протилежна зміні частки азоту. Споживання рослинами фосфору має здебільшого таку саму закономірність, як і азоту.
Внесення добрив під час садіння саджанців винограду
Обробка коренів розчином «Фурору» 1:10 при садінні позитивно впливає на приживлення їх, поліпшує розвиток надземних органів і кореневої системи, прискорює плодоношення.
Удобрення молодих виноградників
Під час активної вегетації виноградників ефективно проводити обробку «Фурором» 10 л/га.
Удобрення плодоносних виноградників
Для посилення росту пагонів, підвищення врожаю винограду та поліпшення його якості доцільно у період вегетації проводити підживлення «Фурором» в такі строки: перед цвітінням винограду (15 л/га) та на початку достигання ягід (20 л/га).